سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۸

با همکاری مؤسسه جوانان شفق فردای پارس و معاونت امور جوانان؛

برگزاری ششمین نشست شرح منطق‌ الطیر با عنوان «عالم اَلَست» در کتابخانه مرکزی قم

برگزاری ششمین نشست شرح منطق‌ الطیر با عنوان «عالم اَلَست» در  کتابخانه مرکزی قم

هفتمین جلسه از سلسله نشست‌های تخصصی «شرح منطق‌ الطیر عطار نیشابوری» با حضور محمود مهرآوران، روز دوشنبه سیزدهم مهرماه، به همت مؤسسه «شفق فردای پارس»، کتابخانه مرکزی و معاونت امور جوانان در کتابخانه مرکزی استان قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، هفتمین جلسه از سلسله نشست‌های تخصصی «شرح منطق‌ الطیر عطار نیشابوری» با حضور محمود مهرآوران، روز دوشنبه سیزدهم مهرماه، به همت مؤسسه «شفق فردای پارس»، کتابخانه مرکزی و معاونت امور جوانان در کتابخانه مرکزی استان قم برگزار شد.

در این نشست تخصصی که با هدف واکاوی آموزه‌های عرفانی عطار نیشابوری برگزار شد، محمود مهرآوران؛ عضو هیئت علمی دانشگاه، به تبیین مفهوم «عالم الست» پرداخت؛ وی با ارجاع به آیه ۱۷۲ سوره مبارکه اعراف (الست بربکم)، این مفهوم را مترادف با «عهد ازل» و «علم ذر» دانست و توضیح داد که در متون عرفانی، «عالم الست» به مرحله‌ای پیش از خلقت انسان اشاره دارد که ذریه بشری بر عشق و ربوبیت خداوند اقرار کرده و با خالق خویش پیمان بسته است.

مهرآوران، مدیر گروه ادبیات فارسی دانشگاه قم، در ادامه مباحث خود به دیدگاه عطار در این زمینه اشاره کرد و افزود: از منظر این عارف بزرگ، دنیا دوستی و غرق شدن در مطامع دنیوی، در تضاد با عهد ازلی انسان با خداوند است و مصداقی از پیمان‌ شکنی تلقی می‌شود؛ چرا که انسان با وجود اعتراف پیشین به عشق الهی، درگیر دلبستگی‌ های مادی شده است.

شایان ذکر است سلسله جلسات «شرح منطق‌الطیر» عطار نیشابوری، با مشارکت مؤسسه «شفق فردای پارس»، کتابخانه مرکزی و معاونت امور جوانان، به‌صورت هفتگی در روزهای دوشنبه ساعت ۱۷ در کتابخانه مرکزی استان قم میزبان علاقه‌مندان و پژوهشگران ادبیات عرفانی است.

برگزاری ششمین نشست شرح منطق‌ الطیر با عنوان «عالم اَلَست» در کتابخانه مرکزی قم

برگزاری ششمین نشست شرح منطق‌ الطیر با عنوان «عالم اَلَست» در کتابخانه مرکزی قم